Prajitura cu glazura de ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200g. zahar, 2 linguri miere de albine, 2 oua, 3 linguri ulei + 1/4 pachet margarina Unirea, 1 ceasca lapte, 1 praf de copt, zahar vanilat, esenta de rom, 250g. faina
  • GLAZURA: 200g. zahar, 13 linguri lapte, 2 linguri cacao, 1/4 pachet margarina Unirea, 100g. ciocolata de menaj (cu lapte sau amaruie)

Mod de preparare

Se amesteca zaharul + mierea, ouale, uleiul, margarina, laptele (praful de copt se stinge in lapte), aromele si la sfarsit faina. Compozitia se toarna in tava unsa cu margarina (eu folosesc Rama) si tapetata cu faina si se introduce la cuptor, foc potrivit. Este coapta cand se desprinde de pe tava sau se poate incerca cu scobitoarea, trebuie sa ramana uscata.

La glazura se fierb toate ingredientele, mai putin margarina care se adauga in glazura dupa ce am dat-o jos de pe foc.

Prajitura se taie in bucati, calda fiind. Cand s-a racit prajitura se toarna glazura calda peste ea, asa incat sa se insiropeze bine, deasupra se presara nuci taiate marunt.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise