Prajitura cu gratii

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr. unt
  • 300 gr. zahar pudra
  • un ou
  • 5 galbenusuri
  • 320 gr. faina
  • un virf de cutit de sare
  • 200 gr. nuci
  • 4 albusuri
  • coaja de lamiie
  • zeama de lamiie

Mod de preparare

Se freaca faina cu untul adaugind pe rind oul si sarea. Aluatul obtinut se da la rece o ora. Se imparte apoi in doua parti egale. Din jumatate de aluat se intinde o foaie care se aseaza in tava presarata cu faina. Deasupra, se toarna crema obtinuta din galbenusurile frecate cu zaharul, coaja si zeama de lamiie, la care se adauga nucile si albusurile batute spuma. Din aluatul ramas se fac suluri subtiri care se aseaza peste umplutura, in forma de gratii. Se coace in cuptor, la foc potrivit, 20-25 minute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise