Prajitura cu gris si cocus

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua despartite-albus galbenus
  • 3/4 pahar ulei
  • 1 pahar suc de portocale
  • 1 pahar de gris
  • 1 pahar de faina
  • 1 pahar de cocus
  • 1 plic praf de copt
  • 3/4 pahar zahar
  • Pentru sirop:
  • 1 pahar apa
  • 1 pahar zahar
  • Pentru ornat 1/2 pahar cocos

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 170 de grade.

Se unge o tava dreptunghiulara 20*30 cm cu putin ulei.

Galbenusele se amesteca bine cu uleiul si sucul de portocale pana compozitia este omogena.

In alt bol se amesteca faina cu praf de copt, gris si cocos pana este un amestec omogen si se adauga in doua trei parti in compozitia de oua sa nu fie cocoloase.

Albusele se bat bine cu zaharul pana este o spuma ridicata si moale si se adauga in compozitie treptat ca albusul sa nu cada.

Se toarna compozitia in tava se niveleste si se coace pana devine aurie 30-40 de minute.

Cat prajitura se coace pregatim siropul-fierband zaharul cu apa pana zaharul se dizolva si incepe sa fiarba siropul. Se lasa putin la racit si cand prajitura iese din cuptor si este calda se toarna siropul deasupra sa cuprinda toata suprafata dupa care o ornam cu fulgi de cocos.

O lasam sa se raceasca bine si o lasam o noapte la frigider si adoua zi o servim. Prajitura usoara si foarte gustoasa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise