Prajitura cu gris si scortisoara

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 oua
  • ½ l lapte
  • 40 gr. gris
  • zahar dupa gust
  • 75 gr. unt
  • 1 virf cutit sare
  • zahar pudra
  • scortisoara

Mod de preparare

Se bat ouale intregi adaugind laptele, grisul si zaharul. Se amesteca sa nu ramina cocoloase. Se acopera si se lasa sa stea o ora, apoi se toarna intr-o tava, in care s-a infierbintat untul, se da la cuptor si cind incepe sa se rumeneasca, se rupe coaja cu furculita (se trage cu furculita de la un capat la celalalt al tavii). Se lasa pina ce grisul este bine colorat

Se pudreaza cu zahar si scortisoara.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise