Prajitura cu gris

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • jumatate lingurita bicarbonat de sodiu
  • 11 linguri gris
  • 500 ml. lapte + 2 linguri zahar, pentru insiropat

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma. Separat, se amesteca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul si grisul. Se adauga albusurile si se amesteca bine, pana se omogenizeaza. Se pune intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptor pana prinde o culoare aramie. Se scoate din cuptor si,imediat,se pune peste laptele ,incalzit in prealabi si amestecat cu zaharul. Se lasa sa se raceasca inainte de a taia prajitura.

Se serveste cu dulceata , frisca sau asa,simpla. E delicioasa oricum :)

Reteta o gasiti si aici http://copiosus.blogspot.ro/2013/01/prajitura-cu-gris.html

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise