Prajitura cu iaurt

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • foi de placinta (preferabil de la Bella)
  • 800 g iaut
  • 1 cana zahar
  • 8 oua
  • 1 zahar vanilat
  • 30 g stafide
  • coaja rasa de lamaie
  • hartie pentru copt

Mod de preparare

Se lasa foile de placinta la dezghetat, timp in care intr-un vas se amesteca cu mixerul iaurtul, zaharul, ouale, coaja de lamaie si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie cremoasa. Pe o tava adanca in care s-a pus hartia de copt, se aseaza o foaie de placinta apoi un strat de crema si cateva stafide si tot asa pana cand se umple tava 3 sferturi. La sfarsit, opriti foarte putina compozitie, cat sa manjiti ultimul strat de foaie, pentru a deveni fraged dupa coacere.

Se baga la cuptor bine incins in prealabil la 180-200 grade, si se tine la copt pana cand prinde o culoare aramie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise