Prajitura cu iaurt si mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cană de iaurt natur
  • 1 cană cu zahăr
  • 3-4 ouă
  • 2/3 de cană cu ulei
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • puţină sare
  • 2 căni de făină
  • 1 plic de praf de copt
  • 4 mere

Mod de preparare

Preîncălziţi cuptorul la 180°c.

În castron bateţi bine ouăle, iaurtul, zahărul, vanilia, sarea, apoi treptat, uleiul.

Cerneţi făina cu praful de copt si adaugati în castron, amestecând din nou.

Vărsaţi aluatul într-o tavă rotundă detaşabilă, unsă cu unt.

Curăţaţi merele şi le tăiaţi felii nu prea groae pe care le aşezaţi în cercuri până acoperiţi toată suprafaţa.

Coaceţi 35-50 de minute, depinde de cuptor.

Se poate unge cu dulceaţă de caise înainte de a stinge cuptorul şi se mai lasă un minut.

Se poate face şi cu pere.

2O cană de făină se poate înlocui cu amidon.

În loc de zahăr, puteţi pune 1 linguriţă de stevia(îndulcitor natural,http://en.wikipedia.org/wiki/Stevia ), pentru diabetici. A nu se confunda cu ştevia, dragavei, măcrişul-calului(Rumex patientia) din care facem mâncare.

E grozav de bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise