Prajitura cu iaurt si prune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 praf de copt
  • 1 iaurt mare
  • 100 ml ulei
  • 2 cani de zahar tos
  • 3- 3 1/2 cani de faina
  • 1/2 Kg prune (sau alte fructe ex. nectarine etc)

Mod de preparare

Bati ouale cu vanilia si zaharul tos, adaugi iaurtul, apoi uleiul si faina cu praful de copt. Amesteci usor. Torni totul intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Deasupra asezi jumatati de prune si dai tava la cuptor la foc potrivit. Cand e coapta, scoti prajitura si o lasi la racit. Apoi presari zahar pudra.

Va doresc pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise