Prajitura cu kiwi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 300gr faina
  • 8 linguti ulei
  • 200 de zahar fin
  • 150 ml lapte
  • coaja rasa de o lamiie
  • 4 kiwi
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • citeva picaturi de esenta de rom
  • un pliculet de praf de copt

Mod de preparare

Amestecam ouale intregi cu zaharul si coaja de lamiie pina obtinem o crema, apoi adaugam uleiul alternind cu laptele si faina. E indicat laptele sa nu fie rece chiar e foarte bine sa fie caldut, adaugam zaharul vanilat si esenta de rom. Punem in tava hirtie de copt peste care turnam compozitia, feliem fructele de kiwi in forma de semiluna, fiul meu a zis semiluna si fiica-mea solzi de peste,discutia a ramas deschisa;si le asezam peste compozite.Se da la cuptor la foc mijlociu(175°)cca.40'.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise