Prajitura cu lamaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • • 300 gr faina
  • • 80 gr unt
  • • 4 linguri de zahar
  • • 4 linguri de lapte
  • • 1 ou
  • • 1 lingurita ammoniac
  • • 1 pliculet zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • • 300 gr zahar
  • • 200 gr unt
  • • 200 gr branza de vaca (bine scursa)
  • • zeama de la 2 lamai
  • Pentru glazura:
  • • 150 gr zahar
  • • 50 ml apa
  • • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • • 2 linguri zeama de lamaie
  • Pentru decor:
  • • 300 gr frisca

Mod de preparare

1. Freci untul cu zaharul pana devine spumos, adaugi pe rand laptele, oul, faina, amoniacul, zaharul vanilat, sarea si framanti pana ce e formeaza un aluat uniform de consistenta potrivita. Asezi aluatul in tava unsa si presareata cu faina si dai tava la cuptorul bine incins, pentru 25 de minute la foc potrivit.

2. Intre timp, prepari crema frecand zaharul cu untul si amestecand apoi cu branza. Adauga zeama de lamaie si lasi la rece pana se coace aluatul.

3. Pentru glazura, fierbe apa cu zaharul pana devine sirop. Iei vasul de pe foc, adaugi coaja rasa si zeama de lamaie si lasi sa se raceasca.

4. Peste blat asezi compozitia de branza, torni glazura de lamaie si lasi la rece sa se intareasca.

Servesti prajitura garnisita cu frisca.

Pofta buna!

Cozonac cu nuca, fructe confiate si ciocolata

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise