PRAJITURA CU LAMAIE

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g faina
  • 250 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • un galbenus de ou
  • o lamaie - folosim atat coaja cat si zeama

Mod de preparare

Untul se freaca bine cu zaharul si galbenusul de ou pana se obtine o crema,dupa care se adauga faina ,zeama si coaja de lamaie.Se framanta bine si se intinde o foaie cam de 4-5 mm grosime.Se taie in diferite forme,se aseaza in tava unsa cu putin unt si se coc la foc potrivit.

Sunt delicioase...

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise