Prajitura cu lamaie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 80 g unt moale,
  • 150 g zahar pudra,
  • 2 lamai,
  • 3 oua,
  • 80 g faina amestecata cu 1 lingurita praf de copt,
  • 50 cl lapte.

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180gr. Radeti coaja uneia dintre lamai, dupa care stoarceti-le pe amandoua si puneti zeama deoparte. Separati albusurile de galbenusuri. Puneti zaharul intr-un castron, adaugati untul - pe rand - si amestecati-l pana devine spumos.

Adaugati galbenusurile, faina, si pe urma laptele, putin cate putin, amestecand intruna (cu o lingura de lemn). Bateti albusurile spuma si incorporati in ea coaja rasa si zeama de lamaie.

Adaugati o lingura de spuma de albus in aluat, ca sa fie mai suplu, dupa care incorporati-o pe toata, dar foarte repede, pentru ca aluatul sa fie spumos.

Turnati aluatul in 6 boluri mai mici, puneti bolurile intr-un vas mare cu apa, dati-le la cuptor si lasati prajitura sa se inchege, 20 de minute, la bain-marie. Serviti-o direct, in boluri.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise