Prajitura cu lamiie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 lamii
  • 3 oua
  • 300 g zahar
  • 100 g faina
  • 250 g gris
  • un plic praf de copt
  • 250 g gris
  • o cuisoara
  • 2 frunze de menta

Mod de preparare

Se spala lamaile si se da coaja pe razatoare. Se amesteca galbenusele cu ulei, coaja de lamiie, 100 g zahar, pina avem o masa cremoasa. Se adauga apoi faina, praful de copt, grisul si albusele spuma tare. Se amesteca usor. Se tapeteaza o tava(20x25cm)cu hirtie si se toarna aluatul. Se coace 40 min. Se storc 2 lamii cu mina apoi se taie in 15 felii. Se fierb feliile cu sucul de lamiie, frunzulitele de menta, zaharul ramas, cuisoara si 4 linguri de apa, pina se dizolva zaharul. Se scoate prajitura de la cuptor, se inteapa in multe locuti cu o scobitoare. Se taie in 15 bucati, se toarna sucul si pe fiecare bucata se pune o felie de lamiie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise