Prajitura cu lamiie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o cana de faina, o jumatate cana de unt, moale, 4 linguri de zahar pudra.
  • Umplutura:
  • 2 oua,
  • o cana de zahar,
  • 2 linguri de faina,
  • o jumatate lingurita praf de copt,
  • 2 linguri suc de lamiie,
  • o lingurita coaja rasa de lamiie.
  • Zahar pudra suplimentar.

Mod de preparare

Intr-un castron se combina faina,untul si zaharul pudra.Se preseaza compozitia intr-un vas termorezistent neuns.Se coace timp de 20 de minute.

Pentru umplutura,se bat ouale intr-un castronel. Se adauga zaharul, faina,praful de copt,sucul si coaja de lamiie; se bat pina cind compozitia devine spumoasa. Se toarna peste aluatul copt. Se mai da la cuptor 25 de minute,pina se rumeneste usor. Se raceste, se pudreaza cu zahar.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise