Prajitura cu mac

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • . 8 albusuri
  • . 200 g zahar(5—6lg),
  • . 100 g mac,
  • . 50 g nuca de cocos
  • . 4 linguri faina
  • Pentru crema:
  • . 8 galbenusuri
  • . 4 lg faina,
  • . 1 l lapte,
  • . 1 plic budinca vanilie Dr. Oetker
  • . 1 pachet margarina
  • .400 g zahar ( 10 lg),
  • . 1 fiola vanilie ( sau 4 pliculete de zahar vanilat)
  • Glazura:
  • . 12 linguri zahar
  • . 6 linguri cacao
  • . 6 linguri apa,
  • . 2 lingurite margarina
  • Alte ingrediente:
  • Aproximativ 3 pachete de biscuiti de vanilie Picnic ( ai grija sa fie Picnic!!!)

Mod de preparare

Blatul: Se bat albusurile spuma ca de bezea cu zaharul si cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat , macul, nuca de cocos si faina amestecand usor cu o lingura. Compozitia se toarna in tava tapetata cu margarina si faina, dupa care se lasa la cuptor la foc mic pana se coace(30 - 40 min.).

Atentie: trebuie folosita o tava inalta deoarece la blat se mai adauga crema, un strat de biscuiti si glazura.

Crema: Galbenusurile se bat cu zaharul si putina sare. Se adauga laptele, faina si praful de budinca. Se fierb pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa. Apoi se ia de pe foc si se adauga margarina si vanilia in crema calduta.

Crema se intinde in strat uniform pe blat, apoi se aseaza unul langa celalalt biscuitii.

Glazura: Zaharul, apa si cacaua se fierb pe foc mic pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc, se incorporeaza margarina. Glazura se intinde fierbinte peste biscuiti.

Prajitura se tine la frigider cateva ore inainte de a fi taiata si servita celor dragi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise