Prajitura cu mac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ai nevoie de jum pahar apa calda
  • 1 pahar mac
  • 3/4 pahar zahar
  • 5 galbenusuri
  • 1 lingurita rom
  • sucul de la jum lamaie
  • un praf sare
  • jum pahar ulei
  • 1 si jum pahar faina
  • 1 praf de copt.... iar pt albusuri inca o jum pahar zahar

Mod de preparare

Se amesteca macul cu apa calda si se lasa cam 15 min sa se raceasca. Galbenusurile de ou le frecam cu zaharul, adaugam romul, sucul de lamaie, pe urma cate un pic din ulei, faina, praful de sare si praful de copt. Daca macul este racit il adaugam si pe el, si la urma albusele de ou zbatute bine cu zaharul....

E super de buna, sper sa o incercati si sigur o sa va placa. Se coace dupa preferinta: tavi de chec, tava mai marisoara etc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise