Prajitura cu mac si cocos

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 7 albusuri,200 gr zahar,100 gr mac,100 gr nuca de cocos,1 lingura cu varf de faina.
  • Blat 2: biscuiti
  • Crema 1: 4 galbenusuri,10 linguri zahar,2 plicuri zahar vanilat,1 plic budinca de vanilie,100 ml lapte,150 gr margarina.
  • Crema 2: 3 galbenusuri,10 linguri zahar,1 budinca de ciocolata,100 ml lapte,150 gr margarina.
  • Decor:nuca de cocos sau ciocolata.

Mod de preparare

Blat:se bat spuma albusurile,se adauga zaharul,apoi faina,macul si nuca de cocos se amesteca usor cu lingura de jos in sus.Se coace in tava unsa si tapetata pe hartie de copt 10 minute la foc mare apoi se continua coacerea la foc mic.

Crema 1:se pune laptele la fiert oprindu-se putin pemtru a dizolva praful de budinca cu 5 linguri de zahar.Dupa ce a fiert budinca se adauga galbenusurile frecate spuma cu celelalte 5 linguri de zahar.Se fierbe in continuare pana se ingroasa.Rece se pune in margarina frecata inainte.

Crema 2:se prepara identic cu crema 1.

Se pume crema 1 peste blat,se continua cu un strat de biscuiti (neinmuiati deoarece se inmoaie de la creme)se pune crema 2 si se decoreaza dupa cum doriti cu nuca de cocos sau ciocolata rasa.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise