Prajitura cu mac si crema cu Finetti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 5 oua
  • - 1 cana zahar
  • - 2 cani faina
  • - 1 pachet margarina Unirea
  • - 100 g mac
  • - 150 ml lapte sau apa minerala
  • - o lingurita bicarbonat
  • Pentru crema:
  • - 1 pachet margarina Unirea
  • - 1 cutie mare Finetti
  • - nuca de cocos pentru ornat

Mod de preparare

Blatul se obtine astfel:se freaca bine zaharul cu margarina,se adauga galbenusurile,laptele sau apa minerala,bicarbonatul stins,macul,faina,iar la sfarsit albusurile batute spuma.Se coace intr-o tava cu dimensiuni cam de 40 cm cu 20 cm,daca e un pic mai mare nu-i problema,dar nu in cea de la aragaz, pentru ca iese prea subtire blatul.Dupa coacere se lasa la racit,dupa care se adauga peste el crema obtinuta prin amestecarea margarinei cu Finetti.Se presara deasupra nuca de cocos.Se da la frigider,unde se va tine permanent ca sa nu se inmoaie crema.

Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise