Prajitura cu mac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat: 8 albusuri, 300 g zahar, 50 g mac, 50 g nuca de cocos, 7 linguri faina
  • Pentru crema: 8 galbenusuri, 500 ml lapte, un plic budinca vanilie Dr. Oetker, 1 pachet margarina , 5-6 linguri zahar
  • Glazura: 12 linguri zahar, 3 linguri cacao, 6 linguri apa, 2 nuci margarina
  • Alte ingrediente: cam 3 pachete de biscuiti de vanilie Picnic

Mod de preparare

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul, nuca de cocos si faina amestecand usor cu lingura. Se toarna in tava tapetata cu ulei si faina dupa care se lasa la cuptor pana se coace.

Crema: Laptele se amesteca cu galbenusurile, zaharul si praful de budinca. Se fierb pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc dupa care se incorporeaza margarina.

Dupa ce s-au racit atat crema cat si blatul, se intinde crema in strat uniform pe blat, apoi se aseaza unul langa celalalt biscuitii.

Glazura: Zaharul, apa si cacaua se fierb pe foc mic pana se topeste zaharul.Se ia de pe foc, se incorporeaza nuca de margarina. Se mai lasa un minut sa se mai racoreasca apoi se intinde peste biscuiti.

Prajitura se tine la frigider cateva ore inainte de a fi consumata.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise