"Prajitura" cu malai

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • felii de mamaliga rece
  • ulei
  • 1 lingurita boia (dulce s-au iute)
  • 1 capatana usturoi
  • 2 linguri bulion
  • eu am adaugat si o rosie taiata marunt (reteta originala era fara)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Intr-o tigaie se pune ulei la incins care apoi se va amesteca cu boiaua.

Se pun feliile de mamaliga in tigaie si se prajesc cate 2 minute pe fiecare parte.

Se face un mujdei mai gros care se amesteca cu rosia taiata cubulete si bulionul subtiat cu putina apa (sau se poate pune suc de rosii).

Acest sos se toarna peste mamaliga si se lasa pe foc inca 5 minute.

Se serveste fierbinte cu rachiu de fructe cum ne sfatuieste Radu Anton Roman in cartea lui (reteta este luata din cartea regretabilului Radu Anton Roman)

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise