Prajitura cu mar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru aluat: 1 pachet margarina,150 gr. zahar,3 galbenusuri, 5 linguri lapte rece, 2 linguri smantana, 1 plic praf de copt, coaja rasa de la o lamaie, esenta de rom, faina cat cuprinde, pesmet sau gris
  • pentru umplutura: 2 kg mere nu foarte zemoase, 200gr zahar, scortisoara, 1 plic zahar vanilinat,

Mod de preparare

Merele se curata si se dau pe razatoare, apoi se pun la foc pana scade sucul. Adaugam zaharul si se mai lasa pe foc pana se topeste si se omogenizeaza , adaugam aromele si mai tinem 1-2 minute pe foc, apoi se lasa la racit.

Margarina se freaca cu zaharul pana define spumoasa, se adauga galbenusurile unul cate unul amestecand cu grija, adaugam laptele cate putin sa nu se taie margarina , apoi si smantana .Adaugam aromele si praful de copt impreuna cu faina cat cuprinde pentru a obtine un aluat moale , dar care sa se poata lucra. aluatul se faramanta cca. 10 minute. SE imparte in doua parti egale si se intinde prima foaie in tava unsa ( eu folosesc hartia de copt), apoi se presara pesmet sau gris si se adauga umplutura uniform pe toata foaia, se presara din nou pesmet si se pune a doua foaie intepand-o din loc in loc pentru a nu se ridica in timpul coacerii.

Se introduce in cuptorul preincalzit si in primele 10 minute se lasa focul normal, fara a deschide cuptorul, apoi se da la foc mic inca 30 min,pana devine usor aurie,

Cand este gata se pudreaza cu zahar farin ( eu cand macin zaharul adaug si zahar vanilinat in rasnita pentru aroma).

Se taie cand este racita complet. Pofta buna !!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise