Prajitura cu mar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5-6 mere mari
  • 8 oua
  • 8 linguri de ulei
  • 8 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • scortisoara macinata
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se curata merele si se taie bucati mari si se pun deoparte.

Se amesteca bine galbenusul cu zaharul.

Se adauga albusurile batute bine spuma.

Se adauga treptat uleiul.

Se adauga faina.

Se adauga esenta de vanilie (dupa gust).

Se aseaza merele intr-o tava unsa cu unt sau margarina (nu se tapeteaza cu faina) si se toarna aluatul deasupra. se da la cuptor cca 20-25 min(la foc potrivit). se scoate tava de la cuptor si se intoarce invers pe un fund de lemn sau pe un platou intins. se lasa sa se raceasca bine si se pudreaza cu zahar pudra si scortisoara.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise