Prajitura cu mascarpone si cappucino

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom
  • 6-7 linguri faina
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri smantana mai groasa
  • 7-8 linguri zahar pudra
  • 1 esenta vanilie
  • 2-3 linguri cappucino clasic
  • Pentru insiropat:
  • 1 plic cappucino
  • 1 lingura amaretto
  • 50 gr ciocolata amaruie

Mod de preparare

Blatul:

Mixam ouale cu zaharul spuma.

Adaugam uleiul si laptele.

Apoi punem praful de copt si esenta de rom.

La urma turnam faina in ploaie si o incorporam bine.

Luam o tava rotunda, o ungem cu margarina si punem hartie de copt.

Turnam compozitia in tava si o introducem in cuptorul incins.

Dam la o temperatura potrivita (eu la trepta 3,5 am copt blatul).

Il lasam acolo pana este copt (cam 15-20 de minute maxim).

Cand e gata, scoatem blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca.

Pentru insiropat:

Punem intr-un ibric circa 3 sferturi de cana de apa la infierbantat.

Punem plicul de cappucino intr-o cana, turnam apa fierbinte peste si invartim bine cu o lingurita.

Peste punem o lingura de amaretto si il lasam sa se raceasca.

Crema:

Mixam putin smantana pana se ingroasa putin, nu foarte mult.

Adaugam mascarponele, apoi punem cate o lingura zahar pudra si tot mixam, la treapta 2-3 a mixerului.

Dupa ce terminam de pus zaharul, turnam si esenta de vanilie.

La urma punem cappucino, pe care il incorporam cu o paleta.

Asamblare:

Asezam blatul pe un platou.

Il insiropam din abundenta cu cappucino-ul preparat.

Turnam crema deasupra si o uniformizam cu o paleta.

Ciocolata o rupem bucatele si o topim pe baie de aburi.

O repartizam intr-o tavita in forma de margarete si o dam la frigider.

Cand s-au intarit ornam cu ele prajitura (puteti orna cu orice doriti .Eu am facut margarete pentru ca tocmai ce primisem formele cadou si eram nerabdatoare sa le incerc).

Sa aveti pofta!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise