Prajitura cu mascarpone si ciocolata

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 6 oua
  • 200g zahar
  • 280 g faina
  • 40 g cacao
  • 150 ml apa
  • 120 ml ulei
  • o lingurita praf de copt
  • o fiola esenta de rom
  • un praf de sare
  • Crema cu ciocolata neagra
  • 200 g ciocolata 50%cacao
  • 200 ml frisca lichida
  • o cutie mascarpone(250g)
  • Crema de cicolata alba
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • o cutie mascarpone(250 g)
  • Sirop:
  • 5 linguri zahar
  • 300ml apa
  • o fiola esenta de rom
  • In plus: o lingurita ness

Mod de preparare

O prajitura absolut delicioasa.

Blat:Punem apa clocotita peste cacao ,amestecam bine si lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul in 3- 4 reprize si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam peste galbenusuri uleiul pus ca la maioneza, apoi esenta de rom si compozitia de cacao.Adaugam galbenusurile peste bezea amestecand incet cu o spatula,iar la urma incorporam faina cernuta cu praful de copt.Compozitia o turnam intr-o tava(25x35 cm) tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 35-40 de minute. Facem testul cu scobitoarea.

Crema de ciocolata neagra:Punem frisca lichida pe foc intr-o craticioara impreuna cu ciocolata rupta bucatele.Aducem compozitia la punctual de fierbere, dam deoparte, omogenizam si lasam la racit 3-4 ore(de preferabil peste noapte). Mixam ciocolata pana se omogenizeaza apoi adaugam mascarponele si mixam in continuare pana obtinem o crema ferma.

Crema de cicolata alba: Procedam la fel ca la crema anterioara.

Sirop: Punem zaharul intr-o craticioara pe foc si amestecam continuu pana acesta devine lichid. Turnam apa(atentie la aburi) si amestecam pana se dizolva tot zaharul. Dam deoparte adaugam esenta de rom si lasam la racit.

Asamblare:Taiem blatul in doua parti pe orizontala.Insiropam prima parte cu jumatate din sirop apoi punem crema de ciocolata neagra si o intindem uniform. Asezam peste crema a doua foaie de blat si o insiropam. Dam la frigider 2-3 ore, dupa care indepartam marginile si portionam prajitura. Cu ajutorul unui pos decoram prajitura cu crema de ciocolata alba. Presaram deasupra ness. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise