Prajitura cu mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat : 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • un plic zahar vanilat
  • 1/2 kg. mere

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri.Se freaca galbenusurile cu cele 6 linguri de zaharpana se obtine o crema ,apoi se adauga pe rand cele 6 linguri de faina si un praf de sare.Albusurile se bat spuma si se amesteca cu galbenusurile usor.Merele se curata de coaja ,se taie in doua si se scot samburii.Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.Se pune un strat subtire de aluat,se iau jumatatile de mere si se aseazacu scobitura in sus,pana se completeaza tava.In fiecare scobitura se pune zahar.Peste mere se rastoarna restul de aluat si se da la cuptor.Se coace la foc potrivit circa 1/2 ora.Se pudreaza cu zahar

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise