Prajitura cu mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat : 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • un plic zahar vanilat
  • 1/2 kg. mere

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri.Se freaca galbenusurile cu cele 6 linguri de zaharpana se obtine o crema ,apoi se adauga pe rand cele 6 linguri de faina si un praf de sare.Albusurile se bat spuma si se amesteca cu galbenusurile usor.Merele se curata de coaja ,se taie in doua si se scot samburii.Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.Se pune un strat subtire de aluat,se iau jumatatile de mere si se aseazacu scobitura in sus,pana se completeaza tava.In fiecare scobitura se pune zahar.Peste mere se rastoarna restul de aluat si se da la cuptor.Se coace la foc potrivit circa 1/2 ora.Se pudreaza cu zahar

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise