Prajitura cu mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • foile: 3 galbenusuri de ou, 10 linguri zahar, 10 linguri ulei, 10 linguri lapte, un praf de copt, faina cat cuprinde.
  • crema: 2 kg mere curatate si date pe razatoare, calite cu zahar dupa gust, scortisoara si zahar vanilat.
  • Se pun deoparte sa se raceasca.

Mod de preparare

Se fac 3 foi pe dosul tavii, tava nu prea mare, potrivita, cand sunt gata se pune an tava o foaie mere iar o foaie iar mere si la urma cea dea 3 foaie. Albusele batute spuma cu 9 linguri de zahar se pun peste ultima foaie si se mai dau la cuptor pt cateva min, pana ce albusul s-a rumenit bine si a devenit ca o bezea.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise