Prajitura cu mere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana (250) faina
  • 1 cana zahar
  • 1 cana grish
  • 1 pachet 250 g unt sau margarina
  • 1,5 kg mere+ 100g zahar
  • scortishoara pudra

Mod de preparare

*Se amesteca cele 3 cani cu zahar,grish shi faina.

*Se rad merele prin razatoarea mare(se poate cu tot cu coaja), se amesteca cu zaharul shi scortishoara(se pastreaza zeama).

*Se unge o tava cu unt, se intinde uniform 1 cana din amestecul pregatit, se pune jumatate din cantitatea de mere apoi inca o cana din amestec, a doua jumatate din cantitatea de mere shi ultima cana din amestec.

deasupra se pune pachetul de unt taiat cubulete mici, in mod uniform.

Se coace la foc mediu, pt a patrunde untul shi sucul merelor in compozitia uscata.

Se serveste rece. Este f buna si usor de facut.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise