Prajitura cu mere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana (250) faina
  • 1 cana zahar
  • 1 cana grish
  • 1 pachet 250 g unt sau margarina
  • 1,5 kg mere+ 100g zahar
  • scortishoara pudra

Mod de preparare

*Se amesteca cele 3 cani cu zahar,grish shi faina.

*Se rad merele prin razatoarea mare(se poate cu tot cu coaja), se amesteca cu zaharul shi scortishoara(se pastreaza zeama).

*Se unge o tava cu unt, se intinde uniform 1 cana din amestecul pregatit, se pune jumatate din cantitatea de mere apoi inca o cana din amestec, a doua jumatate din cantitatea de mere shi ultima cana din amestec.

deasupra se pune pachetul de unt taiat cubulete mici, in mod uniform.

Se coace la foc mediu, pt a patrunde untul shi sucul merelor in compozitia uscata.

Se serveste rece. Este f buna si usor de facut.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise