Prajitura cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foi:
  • 1+1/2 cana zahar
  • 2 cani morcov ras pe razatoarea fina
  • o cana ulei
  • 2 plicuri praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • Crema
  • 1 kg mere
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingurita scortisoara macinata
  • 2 plicuri gelatina
  • o margarina
  • 50 g zahar pudra

Mod de preparare

Din amestecul ingredientelor rezulta o coca moale cat sa se poata intinde. Se imparte in doua portii. Rezulta 2 foi coapte pe fundul tavii (nu trebuie sa se rumeneasca)

Crema:

merele se curata, se dau pe razatoare, se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si scortisoara. Se amesteca pe flacara, sa nu se prinda, pana se calesc merele, se adauga gelatina, mai da un clocot. Se ia de pe flacara, se adauga margarina. Imediat ce s-a omogenizat compozitia, se asaza peste foaie, se asaza a doua foaie peste mere. Se pudreaza cu zahar pudra.Se lasa cateva ore la temperatura camerei, sa se fragezeasca foile, dupa care se da la frigider pentu a se putea taia frumos.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise