Prajitura cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5oua
  • 250 gr.zahar
  • 3 linguri ulei
  • 300 gr.faina
  • 700 gr.mere
  • zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • zahar pudra

Mod de preparare

Merele se curata de coaja si semintae .Se taie in cubulete si se amesteca cu scortisoara pisata.In tava de la aragaz se pune hartie de copt se unge cu unt apoi se pun merele.Ouale se separa.Galbenusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar pana se ingroasa,adaugandu-se treptat uleiul.Albusurile se bat spuma tare si se amesteca cu galbenusurile batute.Acum se pune faina cernuta amestecandu-se usor.Se toarna peste mere si se da la cuptor.Se coace la foc moderat cam 30 de minute.Se scoate si se rastoarna pe o planseta ,si se dezlipeste hartia de copt.Se taie in patrate si se pudreaza cu zahar.(Cine doreste inveleste prajitura cu frisca sau cu crema de budinca din plic.)Am incercat ambele variante .Este foarte racoritoare.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise