Prajitura cu mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de ulei
  • 7 linguri de lapte
  • 8-9 linguri de faina
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • mere taiate felii subtiri.(se pot folosi si pere)

Mod de preparare

Ouale se bat cu zaharul, se adauga uleiul treptat, apoi laptele, apoi zaharul vanilat si praful de copt stins cu apa minerala(sau zeama de lamaie). La sfarsit se adauga faina, astfel incat aluatul sa arate ca o smantana foarte groasa.

Se aseaza intr-o tava unsa si tapetata, deasupra se aseaza merele(perele) felii. Se lasa la cuptor 20-25 minute la foc potrivit.

Este gata atunci cand se desprinde de marginile tavii.

In timp ce se coace prajitura, se fierb intr-un litru de sirop(apa cu zahar) 2 plicuri de budinca de vanilie.

Cand e gata prajitura, se scoate, se portioneaza si se pune deasupra budinca de vanilie

Se consuma dupa aproximativ 2 ore.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise