Prajitura cu mere

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 mere
  • 200g zahar
  • 150 g faina
  • 1 ou
  • 1 praf de copt
  • rom
  • un praf de sare
  • 3-4 lg lapte

Mod de preparare

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel incat sa rezulte un aluat care sa curga(ca la blatul de tort,de ex).

La urma adaugam romul,praful de copt si merele felii(curatate in prealabil:)

Ungem o tava cu unt,punem compozitia si inainte de a baga la cuptor presaram zaharul ramas.

Coacem in cuptorul preincalzit,la 180-190 de grade,pt 25 de minute.

E o prajitura foarte rapida,foooarte buna si destul de "light" zic eu!

pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise