Prajitura cu mere

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -10 oua
  • - 2 Kg de mere
  • -10 linguri de zaha
  • - 100g de nuci
  • -10 linguri de faina
  • - 100g de stafide
  • -10 linguri de ulei
  • - scortisoara
  • -1 praf de copt
  • - 1 cana zahar

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu 10 linguri de zahar, se adauga dreptat,uleiul,galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se introduce la cuptor.

Merele se curate de coaja , se rad si se calesc impreuna cu zaharul si scortisoara,se adauga apoi stafidele spalate si nucile sfarmate

Dupa ce blatul s-a racit,se insiropeaza si se intinde deasupra lui compozitia de mere racite si se orneaza cu frisca si ciocolata rasa

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise