Prajitura cu mere

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • o cana cu zahar
  • o cana si jumatate cu faina
  • 6 linguri ulei
  • 4 linguri apa minerala
  • un praf sare
  • 1 plic praf de copt care se va dizolva in putina zeama de lamaie sau putin otet de mere
  • putina margarina Rama pentru uns tava
  • scortisoara dupa gust
  • 5 - 6 mere potrivite ca marime

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se bat bine, se adauga apa minerala, sarea, uleiul, faina si praful de copt dizolvat in zeama de lamaie sau otet de mere. In compozitia obtinuta se adauga merele taiate marunt (fara coaja), se amesteca usor,se adauga si scortisoara dupa gust.Deasupra se presara stafide dupa preferinta fiecaruia. Tava se unge bine cu margarina Rama si se toarna compozitia.Cuptorul trebuie sa fie preincalzit cca 15 min. Pentru a vedea daca este gata, se inteapa prajitura cu o scobitoare - cand iese scobitoarea curata, atunci este gata prajitura. Se taie dupa ce s-a racit, se presara deasupra nuca de cocos sau se serveste simpla.
Este o reteta foarte gustoasa si usor de preparat.
Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise