Prajitura cu mere

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg.mere
  • 250 gr.faina
  • 250 gr.zahar
  • 250 gr.gris
  • 1 pachet margarina(250 gr.)
  • 1 praf copt

Mod de preparare

Intr-un castron punem faina,zaharul,grisul in cantitatile de mai sus si praful de copt pe care le amestecam bine.

Spalam merele le curatam de coaja apoi le dam pe razatoare intr-un castron.

Luam pachetul de margarina pe care il impartim cu cutitul in 3 parti.

Intr-o tava (eu o pun pe cea de la cuptor)punem o bucata din pachetul de margarina si o intindem pe toata suprafata tavei,punem 1 cana si 1/2 din amestecul din castron cu faina,zahar si gris, o intindem in toata tava apoi luam jumatate din merele rase pe care le punem in toata tava,dam prin razatoare a doua jumatate de margarina peste mere,punem restul de amestec din castron peste toate merele,mai punem restul de mere ramase in lighean in toata tava si a treia parte de margarina data pe razatoare peste tot.Se lasa la cuptor 1 ora la foc mediu.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise