Prajitura cu mere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 gr.iaurt
  • 500 gr.mere
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 20 linguri faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • esenta de vanilie
  • scortisoara
  • otet

Mod de preparare

Rade merele si scurge-le de zeama. Separat, amesteca uleiul cu zaharul si cateva picaturi esenta de vanilie. Adauga iaurtul si mixeaza pana se topeste zaharul. Presara faina amestecata cu bicarbonatul stins in putin otet.

Toarna jumatate din compozitie intr-o forma unsa si tapetata cu hartie de copt.

Intinde merele rase amestecate cu un praf de scortisoara. Niveleaza uniform si acopera cu restul de compozitie.

Lasa la cuptor, la foc moderat, aproximativ 45 de minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise