Prajitura cu mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 mere mari
  • 3 oua (medii)
  • 1 cana de zahar (200 gr zahar)
  • 1 cana de faina (masurati cu cana cu care ati masurat zaharul)
  • 1 lingurita plina cu praf de copt
  • 1 varf de cutit de bicarbonat
  • 1 lingura de ulei
  • esenta de rom,scortisoara(optional)

Mod de preparare

Este o prajitura care se face rapid( mai mult dureaza coptul) ,dar va asigur ca va iesi delicioasa!

1.Mixati ouale cu zaharul pana ce devin ca o crema si zaharul s-a topit.

2.Adaugati uleiul si esente dupa gustul vostru.

3.Renuntati la mixer si adaugati faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul.(in ploaie).Trebuie sa iasa o compozitie destul de tare.

4.Taiati merele cubulete si le asezati intr-o tava cu peretii detasabili, tapetata cu ulei si hartie de copt.(eu am folosit o tava cu diametrul de 26)

5.Turnati compozitia peste mere si amestecati.

6.Dati la cuptorul preincalzit la 160 grade timp de 55-60 minute.( Puteti face proba cu scobitoarea)

7.Dupa ce s-a racit o pudrati cu zahar pudra.

La noi n-a mai apucat sa se raceasca,asa ca va pot spune ca si fierbinte este delicioasa!:))

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise