Prăjitură cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat ( tava de 35/25 cm ):
  • 400 g făină cernută și amestecată cu o linguriță rasă cu praf de copt și una cu bicarbonat
  • 200 g untură ( se poate folosi și margarină sau unt, însă nu veți mai obține un aluat sfărmicios )
  • smântână grasă câta cere aluatul
  • două linguri cu zahăr
  • Ingrediente pentru umplutură:
  • 2,5-3 kg mere
  • două linguri cu scorțișoară
  • trei linguri cu miere
  • 5 linguri cu griș

Mod de preparare

Frământați toate ingredientele împreună până când obțineți un aluat ca și cel pentru biscuiți. Împărțiți-l în două părți egale. Întindeți prima foaie pe masa de lucru presărată cu făină din belșug ( e posibil să se mai rupă, dar după ce i-ați dat cât de cât o formă, o puteți muta în tava tapetată cu hârtie de copt și s-o întindeți în continuare cu degetele ).

Curățați merele, dați-le pe răzătoare, apoi stoarceți-le ușor în mână și puneți-le într-un castron încăpător. Adăugați mierea și presărați apoi grișul și scorțișoara. Amestecați-le ușor; tot cu mâna. Întindeți umplutura de mere peste aluatul pe care l-ați întins deja în tavă.

Cea de-a doua foaie, cea care acoperă prăjitura întindeți-o la fel ca și pe prima. Nu uitai să înțepați prăjitura înainte de-a o pune la copt în cuptorul încins, sau să presărați peste ea câteva boabe de fasole. După aproximativ o oră de coacere la foc domol, prăjitura va fi gata și va putea fi scoasă din cuptor. Lăsați-o să se răcească ușor, apoi cerneți peste ea un strat de zahăr pudră.

Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise