Prajitura cu mere

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • zahar dupa gust ( in functie de cat de dulce va place) eu am pus 100g
  • 12 linguri de smantana
  • 12 linguri de ulei
  • esenta de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura:
  • 1 kg mere
  • 3-4 linguri zahar
  • scortisoara

Mod de preparare

Aluatul: Batem ouale cu praful de sare si zaharul, adaugam smantana, pe urma uleiul, mixam bine, punem si esenta de vanilie cu plicul vanilat, iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt si punem putin cate putin pana formam un aluat usor de intins.

Umplutura: Merele le curatam si le dam pe razatoare mare, apoi le fierbem cu zaharul si scortisoara pana scade toata zeama lasata de mere.

Impartim aluatul in 2 si intr-o tava mare tapetata cu ulei si faina, ori cu hartie de copt (cum am facut eu) am intins o foaie de aluat si am asezat-o in tava, apoi umplutura de mere si la sfarsit cealalata foaie de aluat. Intepam aluatul din loc in loc cu o furculita si bagam la cuptor cca. 30min sau pana de rumeneste frumos deasupra. Pudram cu zahar pudra!

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise