Prajitura cu mere

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • INGREDIENTE: 500 gr faina, 100 gr zahar, 4 linguri bune de untura porc,3 oua,3 linguri bune de smantana,1/2 plic praf de copt dizolvat in putina zeama de lamaie.
  • UMPLUTURA: 1.5-2 kg. mere,1 lingura margarina Delma,1 lingurita scortisoara,2 plicuri zahar vanilat,4 linguri zahar,1 esenta de rom, 2 linguri gris.

Mod de preparare

Faina se amesteca cu margarina apoi se adauga celelalte ingrediente pana se obtine un aluat bun de intins.Daca mai trebuie adaugata faina se mai pune cand se framanta aluatul. Din acest aluat se intind doua foi.Intr-o tava dreptunghiulara unsa cu putina margarina Delma se pune prima foaie apoi umplutura apoi a doua foaie.Daca mai ramane coca faci grilaj deasupra si apoi se intinde un ou batut bine deasupra sau miere(dupa preferinta).

Umplutura: Merele se curata de coaja se razalesc pe razatoarea mare si se pun intr-o tigaie cu patina margarina(1 lingura Delma) si se calesc pana scade zeama apoi se adauga scortisoara,zaharul vanilat, zaharul,esentade rom si cele 2 linguri cu gris.

Prajitura astfel obtinuta se coace la foc potrivit timp de 35-40 minute .Cand e gata coapta o lasi la racit si pui zahar pudra.

In poze apare fetita mea Nicoleta de 6 ani .

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise