Prajitura cu mere (de post)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana faina
  • 1 cana gris
  • 1 cana zahar
  • 1 praf de copt
  • 1/4 pachet margarina
  • 1 kg mere zemoase
  • scortisoara
  • zahar pudra vanilat
  • *nuca macinata (optional)

Mod de preparare

Margarina se topeste, se toarna in tava si se unge.

Faina, grisul, zaharul si praful de copt se amesteca bine si se intinde uniform in tava.

Merele se spala, se rad, se amesteca cu scortisoara (dupa gust) si se intind uniform peste compozitia din tava.

*Merele se pot presara cu nuca macinata.

Se da tava la cuptor, la foc potrivit.

Dupa ce s-a copt prajitura, se scoate din cuptor si se pudreaza cu zahar. Cand e calduta, se taie in forme potrivite si se aranjeaza pe un platou.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise