Prajitura cu mere (de post)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • cca. 1 kg. mere (2 cani cu mere rase, cu varf), 2 cani cu varf de faina, 1 praf de copt, 2 cani cu varf de zahar, scortisoara.
  • Glazura:
  • 125 g.margarina, 9 linguri zahar, 3 linguri cacao
  • Cana sa fie o cana mare de ceai....

Mod de preparare

Merele se rad pe razatoare, se amesteca bine cu zaharul, se adauga scortisoara si la sfarsit se incorporeaza faina + praful de copt.

Se unge o tava (putin mai mica decat cea de la aragaz) cu un strat gros de margarina si se toarna compozitia.

Se coace la foc potrivit, cuptorul incins dinainte, pana se desprinde de pe tava si se aureste bine, cca. 1 h.

In timpul cat se coace prajitura, ingredientele pentru glazura se pun intr-un vas si se fierb la foc mic, cu o tablita..

Dupa ce s-a copt imediat se toarna glazura calda. Se lasa prajitura putin sa se raceasca, se taie bucatele cu cutitul trecut prin jet de apa ca sa se poata taia mult mai usor.

Glazura patrunde in prajitura si ii da un gust deosebit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise