Prajitura cu mere (de post)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • cca. 1 kg. mere (2 cani cu mere rase, cu varf), 2 cani cu varf de faina, 1 praf de copt, 2 cani cu varf de zahar, scortisoara.
  • Glazura:
  • 125 g.margarina, 9 linguri zahar, 3 linguri cacao
  • Cana sa fie o cana mare de ceai....

Mod de preparare

Merele se rad pe razatoare, se amesteca bine cu zaharul, se adauga scortisoara si la sfarsit se incorporeaza faina + praful de copt.

Se unge o tava (putin mai mica decat cea de la aragaz) cu un strat gros de margarina si se toarna compozitia.

Se coace la foc potrivit, cuptorul incins dinainte, pana se desprinde de pe tava si se aureste bine, cca. 1 h.

In timpul cat se coace prajitura, ingredientele pentru glazura se pun intr-un vas si se fierb la foc mic, cu o tablita..

Dupa ce s-a copt imediat se toarna glazura calda. Se lasa prajitura putin sa se raceasca, se taie bucatele cu cutitul trecut prin jet de apa ca sa se poata taia mult mai usor.

Glazura patrunde in prajitura si ii da un gust deosebit.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise