Prajitura cu mere felii

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 lg. faina
  • 6 lg. zahar
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 1 lingurita scortisoara
  • 6 linguri zahar
  • 6 mere mari

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul.Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt.

Se bat separat albusurile spuma .

Apoi albusurile se adauga treptat peste compozitia de galbenusuri. Se amesteca usor de sus in jos.

6 mere mari curatate de coaja si taiate felii

Se aseaza merele intr-o tava , pe hartie de copt, se presara cu 6 lg zahar si 1 lingurita scortisoara.

Se introduc la cuptor aprox. 15-20 min. se scoate tava din cuptor si se toarna deasupra blatul. Se introduce din nou la cuptor aprox 35-40 min la 180 grade C.

Dupa ce se scoate din cuptor se lasa putin la racit apoi se intoarce prajitura invers, cu merele in sus si se lasa pana se raceste complet.

Dupa ce sa racit complet, se orneaza cu frisca sau zahar pudra, eu am ornat cu un praf de frisca de la Dr. Oetker batut cu 400 de ml. lapte rece si am presarat cu zahar pudra amestecat cu scortisoara macinata.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise