Prajitura cu mere felii

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 lg. faina
  • 6 lg. zahar
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 1 lingurita scortisoara
  • 6 linguri zahar
  • 6 mere mari

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul.Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt.

Se bat separat albusurile spuma .

Apoi albusurile se adauga treptat peste compozitia de galbenusuri. Se amesteca usor de sus in jos.

6 mere mari curatate de coaja si taiate felii

Se aseaza merele intr-o tava , pe hartie de copt, se presara cu 6 lg zahar si 1 lingurita scortisoara.

Se introduc la cuptor aprox. 15-20 min. se scoate tava din cuptor si se toarna deasupra blatul. Se introduce din nou la cuptor aprox 35-40 min la 180 grade C.

Dupa ce se scoate din cuptor se lasa putin la racit apoi se intoarce prajitura invers, cu merele in sus si se lasa pana se raceste complet.

Dupa ce sa racit complet, se orneaza cu frisca sau zahar pudra, eu am ornat cu un praf de frisca de la Dr. Oetker batut cu 400 de ml. lapte rece si am presarat cu zahar pudra amestecat cu scortisoara macinata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise