Prajitura cu mere

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 700 g de făină
  • 250 g de unt
  • 5 ouă de casă(mai mici)
  • 250g de zahăr
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu
  • esență de vanilie
  • coaja de la o lamâie/portocală
  • sare
  • Umplutura:
  • 2-3 kg de mere de vară, cu coajă cu tot
  • 100 g de zahăr
  • o linguriță de scortișoară

Mod de preparare

Aluat:

Amestecați făina cu praful de copt, bicarbonatul și cu untul scos din timp din frigider sa fie moale. Lucrați cu vârful degetelor. Separat,ouăle si zahărul se amestecă bine să se dizolve zahărul.

Adaugati coaja de lamâie și esența de vanilie.Când zahărul este dizolvat, amestecați cu făina si frământați. Puneți aluatul în folie si lăsați-l la frigider 3 ore.

Umplutura:

Puneți la călit pe foc potrivit, merele cu zahărul și scorțișoara până se evaporă zeama .Luați de pe foc și lăsați la răcit până stă aluatul la frigider.Impărțiți aluatul în trei. Puneți intr-o tavă mare (30/40 cm) o foaie de aluat, 1/2 din cantitatea de mere, foaie, mere. Cu ultima parte din aluat faceți un grătar.

Coaceți în cuptor (preîncălzit 180 grade) pentru 1 oră(depinde de cuptor, eu am copt mai mult), pâna se rumenește bine. Lăsați plăcinta la răcit, apoi tăiați-o bucăți.

Eu am zdrobit niște biscuiți simpli și am presărat pe fiecare foaie să mai absoarbă din suc.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise