Prajitura cu mere kiki

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg mere
  • 2 budinci de vanilie
  • 600 ml apa
  • 8 linguri de zahar
  • 10 biscuiti petit
  • 20 biscuiti bucaneve
  • zmeura

Mod de preparare

Merele se curata de coaja, se rad pe razatoare si se pun la fiert cu 550 ml apa intr-o cratita.

Separat se dizolva budinca. in cantitatea ramasa de apa si se adauga zaharul.

Cind incepe sa fiarba se adauga budinca si se lasa pe foc pina se ingroasa, la inceput compozitia are culoare mata dar pe masura ce fierbe devine translucida.

Se tapeteaza 2 tavi de chec cu pelicula transparenta, pe fundul tavii se pun biscuitii petit, iar deasupra se toarna crema calda, peste care se pun biscuitii doria.

Se da la rece pentru cateva ore.

Se scoate prajitura din forma si in fiecare inel de biscuite se pune cate o zmeura.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise