Prajitura cu mere MAMA

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 grame faina
  • 350 grame margarina cu minim 60% grasime(sau 280 grame untura de porc)
  • 1 ou mare sau 2 oua mici
  • 1 praf de copt
  • 3-4 linguri de apa foarte rece
  • 2 linguri zahar
  • Umplutura:
  • 1 praf de copt
  • 1,5 kilograme mere
  • 8 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3-4 linguri gris sau pesmet
  • zahar pudra pentru presarat

Mod de preparare

Se amesteca, cu o lingura, faina cu praful de copt, apoi cu margarina pana cand toata faina este unsa uniform. Se adauga zaharul, oul si apa si se framanta un aluat, care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider minim 30 de minute(se poate face si cu o zi inainte sau se poate congela). Aluatul nu se lucreaza mult cu mana.

Merele se curata, se taie cubulete sau se rad pe razatoarea mare, se amesteca cu 8 linguri de zahar si se pun pe foc pana scade zeama, se adauga scortisoara si 2 linguri de gris sau pesmet.

Din jumatate de auat se intinde o foaie care se pune in tava, se intapa cu furculita de mai multe ori si se pune la copt 10 minute. Se scoate din cuptor, se presara cu gris sau pesmet, se pun merele, peste care se pune o foaie intinsa din restul de aluat.

Se coace la foc potrivit pana cand aluatul este auriu foarte deschis. Se presara cu zahar pudra cat este fierbinte.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise