Prajitura cu mere MONA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul
  • 3 kg mere
  • 1/2 pachet unt
  • 7 linguri zahar
  • 1 plic vanilie
  • Crema
  • 10 galbenusuri
  • 1 l lapte
  • 7 linguri zahar
  • 6 liguri faina
  • 1 plic vanilie
  • Bezeaua
  • 10 albusuri
  • 8 linguri de zahar (4+4)
  • 1 plic vanilie

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si se taie in felii mai groase.

Feliile de mere se pun intr-o tava de aragaz peste care se pun 7 linguri de zahar si 1/2 pachet de unt taiat in bucatele cara se imprastie uniform pe intreaga tava si o vanilie.

Se pune tava la cuptor la foc mediu si se tine aproximativ 1 ora pina ce marele devin caramelizate.

Cit merele sunt la cuptor se prepara Crema:

10 galbenusuri cu 7liguri de zahar si 6 ligiri de faina se amesteca apoi se adauga 250 ml lapte si se pun pe foc .

Cind incepe sa se ingroase se adauga si restul de lapte(750 ml)si se tine pe foc pana se ingroasa ca o budinca .Crema gata preparata se da jos de pe foc se aduga 1 plic de vanilie apoi se pune asa calda peste merele caramelizate si se da din nou la cuptor pentru 5 min.

In acest timp se prepara Bezeaua:

10 albusuri se bat cu mixerul cu cele 8 linguri de zahar adaugindu-se la inceput 4 linguri apoi iar 4 linguri de zahar si o vanilie.

Se aduga si bezeaua peste crema si se mai tine la cuptor 3-4 min. dupa care se scoate si se lasa la racit.Dupa ce s-a racit prajitura se baga la frigider si se serveste rece taiata in patrate mari ca de tort.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise