Prajitura cu mere reteta din Creta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg mere curate de coaja; 1 pachet unt/margarina
  • 2 cani de zahăr
  • 1 cană de făină. 1 praf de copt şi 4 ouă

Mod de preparare

1 kg mere curate de coaja, se scot cotoarele si se taie rondele.

Se unge o tava cu unt si se asează rondelele in tava, putin unele peste altele. Se toarna peste mere o cană de zahăr şi scorţişoară.

½ din pachetul de unt (margarina) se amesteca cu o cana de zahăr, 1 cană de făină. 1 praf de copt şi 4 ouă. Se amestecă bine pana iese o cocă moale, care curge. Dacă e prea tare, se mai adaugă 1 ou.

Se toarnă coca peste mere şi se bagă la cuptor. Se lasă să se rumenească.

Se poate servi caldă sau rece (mai ales după ce sta la frigider e foarte bună, răcoritoare; puteti orna cu frisca).

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise