Prajitura cu mere si aluat gratar

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt aluat:300g faina,1 ou,200g zahar,1 zahar vanilinat,175g unt
  • Pt umplutura:1kg mere dulci-acrisoare,1/2 lingurita scortisoara,50g zahar

Mod de preparare

Faina se cerne pe o suprafata de lucru,se face o adancitura si se pune oul.Se presara zaharul,se adauga untul taiat cubulete si se framanta un aluat compact.Se infasoara in folie si se lasa la frigider o ora.

Merele se curata,se rad pe razatoarea mare,se adauga scortisoara si zaharul.

2/3 din aluat se intinde pe o suprafata infainata si i se da o forma rotunda.

Se aseaza in tava unsa si se lasa o margine peste forma.

Se aranjeaza merele peste aluat.

Restul de aluat se intinde,se taie fasii,care se aseaza in forma de gratar peste umplutura.

Se coace 45-50 de minute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise