Prajitura cu mere si bezea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 galbenusuri
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de portocala
  • Pentru umplutura:
  • 1.3 kg mere
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 varf lingurita scortisoara
  • 1 lingura ulei
  • Pentru bezea:
  • 5 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Umplutura:

Spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Ungem o tigaie antiaderenta cu uleiul, punem merele pe care le stoarecem intre maini.

Adaugam zaharul si lasam merele pe foc pana nu mai au zeama, iar la final le aromatizam cu scortisoara.

Tragem de pe foc si lasam sa se racoreasca putin.

Blatul:

Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul.

Incorporam treptat uleiul, apoi laptele.

Adaugam praful de copt, coaja rasa de portocala si faina pe care mai intai o cernem.

Mixam totul la viteza potrivita.

Ungem o tava dreptunghiulara cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia in ea.

Dam tava in cuptor pentru circa 15 minute, la o temperatura potrivita.

Bezeaua:

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pana se intaresc.

Punem zaharul treptat si mixam pana devine ca o bezea.

Dupa cele 15 minute scoatem blatul din cuptor, punem merele din loc in loc cu lingura si le nivelam.

Peste venim cu bezeaua, o intindem uniform si cu un pieptan de bucatarie sau cu o furculita facem cateva dungulite.

Introducem iar prajitura in cuptor pentru 10-15 minute pana bezeauna se rumeneste.

O scoatem cand este gata, o lasam sa se raceasca si servim.

O super bunatate este!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise