Prajitura cu mere si biscuiti

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600gr apa
  • 400gr zahar
  • 1kg jumate mere
  • 2 budinci vanilie

Mod de preparare

Merele se curata de coaja, sa razuiesc, apoi se pun la fiert cu 400 gr apa si cu zaharul. Cand este aproape ca o pasta se adauga budincile dizolvate in restul e 200 gr apa se fierb impreuna cu merele pana sa ingroasa. Intr-o tava se pun biscuiti simpli (de preferat "Pettit bure"), se pun apoi merele si se acopera cu un alt strat de biscuiti. Dupa ce sa racit se pun 2 plicuri de frisca deasupra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise